Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ohjeita ja liittyminen

Mistä aloittaa?

Ensimmäisen koiran osto

Kun sinut ja kennelisi on lisätty pelaajasivulle, on sinun aivan ensimmäiseksi ostettava ensimmäinen koirasi, ilman koiraa et nimittäin voi tehdä oikeastaan mitään. Aloituskoirasi on täysin ilmainen ja sen voit etsiä sivulta Toiminta -> Kauppa. Normaalisti koiran väri arvotaan, mutta nyt saat päättää koiran värin aivan itse, muista mainita se sivulla Toiminta -> Kassa ostaessasi koiraa! Kassalta löydät myös lomakkeen koiran ostoa varten.

Kilpailuun ilmoittautuminen

Sivulla Toiminta -> Kilpailu voi ilmoittaa päivässä enintään viisitoista koiraa kilpailemaan. Lue ohjeet tarkasti läpi ja käytä sivulta löytyvää lomaketta ilmoittaaksesi koirasi kisaamaan. Arvon kilpailuviestiisi koirasi kisatulokset heti kun ehdin. Kilpailemalla voittaa aina xp:tä koiralleen siinä lajissa mihin se on ilmoitettu, sekä itselleen rahaa, xp:tä ja joskus jopa timantteja. Mitä paremmalle sijalle koirasi sijoittuu, sitä paremmat palkinnot se voittaa. Muista myös katsoa koirasi tietosivulta (joka löytyy Pelaajat -> oma sivusi -> koirasi nimi) missä lajeissa sitä voi kilpailuttaa, ettet ilmoita noutajaa vahingossa paimennukseen. Kaupasta ostetuilla koirilla - eli myös ensimmäisellä koirallasi - on valmiina peruskoulutus suoritettuna, joten sitä ei tarvitse tehdä. Peruskoulutuksesta lisää tietoja alempana.

Sivujen tutkiminen

Primeval on täynnä eri toimintoja, esimerkiksi lahjojen antaminen, tavaroiden myynti, arvonnat sekä tapahtumat, joten suosittelen nyt tutkimaan sivut läpi! Kaikki toiminnot löytyvät tietysti sivulta Toiminta. Jotkin niistä vaativat rahaa, joistakin taas voi saada rahaa. Muista lukea jokaiselta sivulta löytyvät ohjeet. Chatissa juttelu on myös suotavaa ja voi auttaa Kuukauden pelaaja -palkinnon saamisessa, joten ei kun vain tutustumaan muihin pelaajiin!

 

Kaikki koirista ja kasvatuksesta

Rahayksiköt ja tienaaminen

Primevalissa rahayksikkönä toimivat yksinkertaisesti kolikot (v€/ve) sekä arvokkaammat timantit (t). Ne eivät oikeastaan ole suoraan verrattavissa toisiinsa. Sen sijaan kolikoilla ja timanteilla voi ostaa eri asioita, timantteja tarvitaan esimerkiksi ylimaallisten ostoon tai pentubonuksen käyttöön, kolikoilla taas ostetaan enemmänkin perustarpeita kuten koiria ja laajennuksia kenneliin. Molempia rahayksiköistä voi tienata esimerkiksi kirjoittamalla tarinoita, kisauttamalla koiria, tekemällä tehtäviä ja myymällä jotain.

Taitotähdet

Tähti koiran taidoissa merkitsee sitä, että koira on siinä erityisen hyvä. Koira saa yhden tähden lajiin, jos sillä on siinä yli sata pistettä. Tähdet määräytyvät koiran syntyessä, eli vaikka ostaisit kaupasta ostetulle koiralle pari tavarapakettia ja saisit sen taitopisteet ylittämään sadan, ei sille tule enää tähtiä, vaan vasta sen pennuille tulee. Taitotähdillä ei oikeastaan ole suurempaa merkitystä, mutta niitä kasvattamilleen koirille keräämällä voi esimerkiksi suorittaa tehtäviä ja pärjätä mestaruuskisoissa paremmin.

Koirien ikääntyminen

Primevalissa koirat ikääntyvät ikäpisteiden (ip) avulla. Koira on pentu sen ajan, kun sen ikäpisteet ovat välillä 0-50. Pennusta aikuiseksi koira ikääntyy peruskoulutuksen avulla ja yhdestä peruskoulutuskerrasta koira saa 10ip. 50ip saatuaan siitä tulee aikuinen ja sitä voi käyttää kasvatukseen sekä oikeisiin kilpailuihin ja sille voi myös ostaa tavaroita kaupasta pisteitä lisäämään. Aina aikuisen koiran kilpaillessa kilpailuissa tai mestaruuskilpailuissa se ikääntyy viidellä ikäpisteellä. Jos ostat koiralle tavarapaketin, josta se saa 90 pistettä lajeihinsa, se ikääntyy 90ip. Jokainen koira kuolee vanhuuteen saavuttaessaan 500ip rajan.

On myös mahdollista laittaa koira eläkkeelle, jos sillä on jo 350ip tai yksi syntynyt pentue. Tällä tavoin nurkkiisi ei jää pyörimään kauheasti vanhoja, ikäännytettäviä koiria. Eläkkeelle laittaminen on käytännössä sama asia kuin koiran kuoleminen, mutta sen voi tehdä omasta tahdostaan ja ennen viittäsataa ikäpistettä. Jos koira kuolee vanhuuteen luonnollisesti, saat siltä 50 timanttia, kun taas eläkkeelle laittaessa et saa mitään palkinnoksi. Koiran voi laittaa eläkkeelle toimintakirjassa, joka löytyy suoraan sivulta Toiminta.

Koirien kasvatus

Kasvatus on yksi tärkeimmistä toimintamuodoista Primevalissa. Jokainen pelaaja saa itse asettaa omat tavoitteensa kasvatuksen suhteen. On kuitenkin myös hyvä muistaa että mitä parempitaitoisia pentuja kasvatat, sitä paremmin ne luultavasti menevät myös kaupaksi. Pentujen taitoihin voi vaikuttaa hyvinkin pitkälti itse, mutta osittain ne menevät myös arvalla. Suosittelen kilpailuttamaan pentueen vanhempia mahdollisimman paljon ennen pentueen teettämistä, sillä tulevien pentujen taidot riippuvat niistä. Arvontakone määrittää ainoastaan, kuinka suuren prosentin taidoistaan vanhemmat siirtävät pennuille. Pentuevalmisteluihin kuuluu myös kasvatusnimen varaaminen. Se ei ole pakollista, mutta suositeltavaa, sillä kasvatusnimi lisää persoonallisuutta koirasi nimeen. Siitä kaikki myös huomaavat saman tien, kenen kasvattama koira on. Kasvatusnimen voi varata sivulla Toiminta -> Kasvatusnimet.

Hankittuasi vanhemmille mielestäsi hyvät pisteet voit astuttaa ne sivulla Toiminta -> Pentuja. Vanhempien on oltava samanrotuisia ja toisen on oltava uros, toisen narttu. Jos sinulta ei löydy kahta kriteerit täyttävää koiraa, voit myös katsoa sivun Toiminta -> Astutukset, löytyisikö sieltä sopivaa toista vanhempaa. Jos sieltäkään ei löydy, voit kysellä chatissa voisiko joku tarjota astutusta. Pentujen määrä, sukupuoli, väri sekä periytyvien taitojen prosenttimäärä arvotaan. Nartun kannettua niitä vatsassaan viisi vuorokautta (jollet sitten käytä 50t maksavaa pentubonusta) laittamaasi lomakkeeseen ilmestyvät pentujen tiedot. Sinun tehtäväsi on tällöin nimetä pennut, päättää niille hinnat ja varata mahdollisesti oma pentusi, jos sellaisen aiot pentueesta ottaa. Muille pelaajille jää viikko aikaa käydä ostamassa pentuja, tämän jälkeen loput pennuista katoavat bittiavaruuteen.

Pentujen taidoista vielä sen verran, että useimmiten pentu omaa hyvät taidot. Se tarkoittaa, että pentujen taidot määriytyvät suoraan vanhempien taitojen keskiarvon avulla, jolloinka vanhempien taidot lasketaan ensin yhteen ja jaetaan kahdella. Keskiverrot/normaalit taidot tarkoittavat, että vanhempien yhteenlasketut taidot jaetaankin kolmella, ja myös keskiverrot taidot ovat melko yleisiä. Jos hyvä tuuri käy, voi pentu myös omistaa loistavat taidot, jolloinka vanhempien yhteenlasketut taidot jaetaan puolellatoista. Huonojen taitojen sattuessa kohdalle taidot jaetaan luvulla viisi.

 

Muuta tietoa

Ylimaalliset koirat

Ylimaallisia on saatavilla yleensä ainoastaan tapahtumista tai joskus erikoistarjouksina arvonnoista tai myynnistä. Niiden saaminen on siis hyvin vaikeaa, joten ne ovat melko harvinaisia. Kuukausikoirat ovat poikkeus, ja niitä voi ostaa niiden omina kuukausina kaupasta hintaan 300 timanttia. Jokaisella aikuisella ylimaallisella on jo valmiiksi yksi tähti ja sata pistettä kaikissa lajeissaan. Myös ylimaallisia voi kasvattaa. Astutus maksaa normaalin maksun sijaan 25 timanttia ja pentubonuksen käyttäminen 100 timanttia. Koirien on oltava samaa ylimaallista lajia, jollei se sitten ole kuukausikoira. Voit nimittäin myös astuttaa kaksi peräkkäisen kuukauden koiraa, esim. kesäkuun ja heinäkuun ja katsoa, mikä on tulos!

Ylimaalliset ovat hyviä keräilykohteita sen vuoksi, että ne eivät vie tilaa kennelistä. Niitä ei kuitenkaan voi ilmoittaa mestaruuskisoihin, joten niiden hyvistä taidoista ei pääse hyötymään sillä tavoin. Ylimaalliset sijaitsevat omalla paikallaan kennelisi alueella, niille on paikka nimeltä "ylimaallisten niitty", jonne jokainen ylimaallisesti on listattu. Lisäksi ylimaalliset eivät ikäänny ja antavat sinulle esimerkiksi tavaroita, etuja tai bonuksia.

WhatsApp-ryhmä

Primevalilla on myös WhatsApp-ryhmä, jonne kaikki pelaajat ovat tervetulleita! Liittyäksesi sinun on vain laitettava puhelinnumerosi vieraskirjaan yksityisellä viestillä. Tallennettuani numerosi poistan viestin vieraskirjasta, ihan vain varmuuden vuoksi ja lisään sinut ryhmään. Jokainen sinne liittynyt saa palkinnoksi 100 timanttia. Ryhmässä jutteleminen vaikuttaa myös kuukauden pelaaja -palkintoon ja yleensä ainakin minä myös ilmoitan siellä etukäteen pentueista sekä tapahtumista. Niin, ja mikäs sen parempi paikka tutustua muihin?

Liittymislomake

Jos olet nyt lukenut kaiken huolellisesti läpi, voit mennä täyttämään liittymislomakkeen tästä.
Ikävä kyllä uusia pelaajia ei tällä hetkellä oteta, sillä maksimiraja on täynnä :(

©2019 Primeval - suntuubi.com