Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tiimissä kasvattaminen

4.12. Muutettu: Yksi pelaaja voi olla niin monessa tiimissä kuin tahtoo, mutta yhteen tiimiin mahtuu enintään viisi jäsentä.

Tiimit ovat toinen tapa kasvattaa koiria Primevalissa. Yksin kasvattamisen sijaan sinulla on nyt muita pelaajia tukenasi tiimin tason kehittämisessä, koirien tähtimäärän nostamisessa ja resurssien keräämisessä. Tiimikoirille järjestetään viikoittain omat mestaruutensa ja ne kisaavatkin hiukan eri tavalla kuin yksittäisen pelaajan omistamat koirat. Yksi pelaaja voi kuulua niin moneen tiimiin kuin tahtoo, mutta hän voi olla enintään yhden niistä perustaja! Kasvattaminen vie myös aikaa, joten kannattaa harkita silti tarkkaan, mihin tiimeihin liittyy.

Tiimin perustaminen

Tiimikasvatus lähtee siitä, että joku perustaa tiimin hintaan 300 timanttia ilmoittamalla siitä toimintakirjassa. Tiimin perustajan on kerrottava viestissään yhteensä neljä asiaa:

- Nimi. Tiimille on keksittävä nimi, jolla se tunnistetaan myöhemmin. Tätä voi kuitenkin vaihtaa vielä myöhemmin hintaan 50 timanttia, joten nimi ei välttämättä ole lopullinen!

- Kasvatusnimi. Kasvatusnimen ei tarvitse liittyä millään tavalla tiimin nimeen, mutta se voi olla myös täsmälleen sama kuin tiiminimi. Voit kuitenkin vaihtaa kasvatusnimeä myöhemmin vain, jos tiimin kasvatusnimellä on syntynyt alle kymmenen koiraa, joten mieti huolella!

- Rotu. Kukin tiimi voi kasvattaa ainoastaan yhtä rotua, joten tätäkin on harkittava tarkkaan. Rotu voi olla ylimaallinenkin, mutta siinä tapauksessa tiimin maksimijäsenmäärä on pienempi, joten harkitse tätäkin tarkkaan! Kasvatusrotua ei voi myöskään vaihtaa jälkeenpäin.

- Kuvaus. Tiimin kuvaus toimii melkein kuin pelaajakuvauskin, mutta siinä kerrotaan esimerkiksi tiimin kasvatustavoitteista ja siitä, minkälaisia jäseniä mukaan tahdottaisiin.

- Ensimmäinen jäsen. Tiimin toiminta ei voi lähteä käyntiin vain yhdellä jäsenellä, joten perustajan lisäksi tiimiin on kuuluttava toinenkin jäsen! Sovi siis chatissa tai whatsapp-ryhmässä jonkun kanssa etukäteen, jos haluat perustaa tiimiin. 

Kun ylläpito ehtii tarkistaa viestin, tehdään tiimille oma sivu ja kasvatustoiminta voi alkaa!

Tiimin ylläpitäminen

Kaikkien jäsenten apua tarvitaan tiimin pitämiseen. Tiimikoirat eivät vie kenenkään kennelistä tilaa, vaan ainoastaan tiimin yhteisestä kennelistä. Resurssit kuitenkin tarvitaan pelaajilta, ja vaikka kaikki tiimikoiratkin asuvat tiimin kennelissä, on jokainen niistä silti vain yhden tiimijäsenen omistuksessa. Siispä omistamasi tiimikoirien kisautus on sinun vastuullasi.

Koska tiimikoirat asuvat tiimin yhteisessä kennelissä, tarvitaan laajennuksia myös tiimiin. Kaupasta tavaroiden, koirien, erikoisesineiden ja laajennusten ostaminen toimii aivan niin kuin normaalistikin, mutta voit ostaa tiimiin ainoastaan sen kasvattamaa rotua. Jos tiimi kasvattaa jotain ylimaallisrotua, niitä voi ostaa samaan hintaan kuin normaalejakin koiria. Yksityiskäyttöön tämä tarjous ei kuitenkaan toimi. Lisäksi tiimikennelin koirien maksimimäärä riippuu myös pelaajien määrästä! Tason 1 kennelillä voi yksi tiimiläinen omistaa enintään viisi tiimikoiraa, eli jos tiimissä on 2 jäsentä, voi tiimillä olla yhteensä kymmenen koiraa. Tiimiin voi ostaa jopa esim. kaupankäynnin ulkopuolella pysyneitä Merkuriuksia, jos tiimisi sattuu kasvattamaan niitä. Kyllä, joudut käyttämään tiimikasvatukseenkin omia resurssejasi, mutta saat niitä myös tienattua, jos olet oikein ahkera kasvattaja.

Ainoastaan tiimin perustaja voi muokata tiimin nimeä, kuvausta tai kasvatusnimeä, tai poistaa tiimin lopullisesti. Perustajan luvalla joku muukin pelaaja voi kuitenkin muokata esimerkiksi kuvausta. On kuitenkin perustajalta huomaavaista kysyä muilta pelaajilta ensin, jos suunnittelee tiimin poistamista, tai ainakin pahoitella että niin nyt käy. Muokkaukset ja poistaminen tapahtuvat tiimin perustamisen tavoin toimintakirjassa.

Tiimissä kilpaileminen

Kuten normaalistikin, on tiimeissä kaksi kilpailumuotoa: normaalit kilpailuit, joissa voi kerätä resursseja ja pisteitä koirilleen, sekä viikoittaiset mestaruuskilpailut. Koiran kilpailuttaminen on sen omistavan pelaajan vastuulla, sillä muut pelaajat eivät voi kisauttaa sitä. Normikisoista ainoastaan omistaja saa palkintoja samalla tavalla kuin kisoista nyt yleensäkin, mutta tiimikoiria voi ilmoittaa kisaamaan ainoastaan viisi päivässä.

Mestaruuskisoihin sen sijaan tiimin perustaja ilmoittaa tiimistä parhaat koirat, jotka on sovittu tiimin kesken yhdessä. Tiimimestaruuksien palkintoja saavat kaikki tiimin jäsenet, mutta eniten ne, joiden omistavat koirat kisasivat.

Tiimissä kasvattaminen

Tiimissä tavoitteenne on yhdessä nostaa kasvattamanne rodun tähtiä mahdollisimman paljon. Siispä kannattaa keskustella yhdessä mahdollisimman paljon, mitkä linjat on viisainta yhdistää keskenään ja paljonko tavaroita kannattaa koirille ostaa ennen pentueen teettämistä. Voitte myös lainailla koiria toisillenne jalostukseen, jotta pennuista tulisi mahdollisimman hyvätaitoisia. Kysy kuitenkin aina ensin koiran omistajalta, saatko käyttää hänen koiraansa pentueeseen.

Tiimin kasvattamat pennut eivät mene samalla tavalla myyntiin kuin yksityisesti kasvatetut. Pennut arvotaan kyllä samalla tavalla ja sen jälkeen pentueen teettäjä saa valita pennuista yhden itselleen. Loput kuitenkin joko myydään tiimin muille jäsenille, jos he ovat halukkaita, mutta tiimin ulkopuolelle ei yleensä leviä pentuja. Pentueen teettäjä voi kuitenkin halutessaan laittaa enintään yhden pennuista yleiseen myyntiin myös yksityisille kasvattajille.

Ahkerasta kasvattamisesta on paljon hyötyä, sillä aina, kun tiimisi on kasvattanut kaksikymmentä pentua, saatte palkinnon. Kasvatetuiksi pennuiksi lasketaan ainoastaan ne, jotka on jo haettu kassalla, ei kaikkia niitä, jotka eivät mene edes kaupaksi. Näette edistymisenne tiimin tietosivulta, samoin palkinnon, jonka saatte seuraavaksi.

Tiimin perustajan tehtävät

Ainoastaan tiimin perustaja voi poistaa tiimin ja hänen lupansa tarvitaan tiimin kuvauksen, nimen ja kasvatusnimen vaihtamiseen. Tiimin perustaja voi myös ehdottaa Primevalin ylläpidolle jonkun pelaajan tiimistä poistamista, jos hän on joko liian epäaktiivinen tai käyttäytyy epäasiallisesti. Tiimeistä ei kuitenkaan perusteta ketään liian kevyin perustein. Tiimiinliittymispyynnöt esitetään tiimin perustajalle ja hän päättää, ketkä päästetään tiimiin ja ketkä ei.

Lisäksi tiimin perustaja voi jakaa muistaessaan ja halutessaan kuukausittain kuukauden kasvattaja -palkintoja tiiminsä jäsenille! Ne vähennetään hänen rahavarastoistaan.

Lopuksi: MIKSI kuulua tiimiin?

- Kanssakäyminen muiden pelaajien kanssa! Saat kasvatukseen tukea ja apua tiimisi jäseniltä :)

- Jos olet haaveillut jonkin rodun kasvattamisesta, mutta kennelissäsi ei ole tilaa, on tiimi hyvä vaihtoehto. Voit aina erota tiimistä tai perustajana poistaa sen, jos ei nappaa.

- Tiimit ovat tärkeä toimintamuoto yksityisen kasvattamisen ohella ja tiimissä voit kokeilla toimintoja, joita yksityisenä kasvattajana et oikeastaan voisi.

©2019 Primeval - suntuubi.com